تحولات منطقه

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۱:۱۰
کد مطلب: ۱۱۴۷۴۲۶

سیدجواد هاشمی با تشریح تجربه ساخت اپیزود «کوکی» در مجموعه «اهل ایران» گفت این اثر با محوریت دنیای کودکان، بر صلح، ادامه زندگی و نفرت از جنگ تأکید دارد. او همچنین از فشارهای فضای مجازی بر هنرمندان و واکنش‌ها به مواضعش سخن گفت.

سیدجواد هاشمی: «کوکی» روایت زندگی و نفرت از جنگ است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

سیدجواد هاشمی، بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون، درباره حضورش در پروژه «اهل ایران» اظهار کرد: در سفر مشهد بودم که محمدحسین مهدویان با من تماس گرفت و پیشنهاد کارگردانی اپیزودی کودک‌محور را مطرح کرد. به گفته او، با توجه به تجربه‌ام در کار با کودکان، این پروژه برایم جذاب بود.

وی افزود: پس از دریافت متن، پروژه خیلی سریع وارد مرحله تولید شد و حتی زودتر از موعد به تهران بازگشتم. زمانی که به گروه پیوستم، انتخاب بازیگران و عوامل تا حد زیادی انجام شده بود و همین موضوع تجربه‌ای متفاوت را رقم زد.

هاشمی با اشاره به روند تولید اپیزود «کوکی» گفت: با وجود دشواری‌های کار، تجربه شیرین و متفاوتی بود. گروه حرفه‌ای و منسجمی کنار هم قرار داشتند و توانستیم در مدت حدود هفت روز و نیم، آن هم در شرایط سخت و با حضور بازیگران کودک، پروژه را به پایان برسانیم.

این کارگردان درباره فیلمنامه توضیح داد: متن اولیه توسط رضا محبی نوشته شده بود و من آن را بازنویسی کردم تا روایت به فضای ذهنی و احساسی کودکان نزدیک‌تر شود.

وی با اشاره به تولید سریع این اثر بیان کرد: طبیعتاً سرعت بالا می‌تواند بر کیفیت اثر تأثیر بگذارد، اما جذابیت این پروژه برای من در این بود که همزمان با روزهای جنگ، فیلمی درباره زندگی مردم و تأثیر جنگ بر کودکان بسازم.

هاشمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به فضای مجازی و واکنش‌ها نسبت به اظهارنظر هنرمندان اشاره کرد و گفت: امروز هر هنرمندی درباره مسائل اجتماعی یا سیاسی صحبت کند، از سوی گروه‌های مختلف مورد حمله قرار می‌گیرد و این فشار تنها متوجه خود فرد نیست، بلکه خانواده او را هم درگیر می‌کند.

وی افزود: بارها به دلیل مواضعم درباره اتفاقات مختلف، از جمله حوادث سال ۱۴۰۱، اعتراضات و مسائل مربوط به غزه، مورد توهین قرار گرفته‌ام، اما معتقدم هنرمند باید حرف دلش را بیان کند و از ابراز باورش نترسد.

هاشمی با تأکید بر تفاوت میان انتقاد سیاسی و نگاه ضدایرانی گفت: ممکن است افراد با حکومت مشکل داشته باشند، اما این موضوع را نباید با ایران یکی دانست. به گفته او، ایران فراتر از دولت‌هاست و نمی‌توان حمله به مردم و زیرساخت‌های کشور را توجیه کرد.

این کارگردان درباره پیام اصلی «کوکی» نیز توضیح داد: فیلم با سه محور ساخته شده است؛ ادامه داشتن زندگی در دل بحران، صلح‌طلبی و نفرت از جنگ. ما آغازگر جنگ نیستیم، اما اگر لازم باشد از کشورمان دفاع می‌کنیم.

وی با اشاره به سکانس پایانی فیلم گفت: در پایان، کودکی هنگام فوت کردن شمع تولدش آرزو می‌کند دیگر هیچ‌وقت جنگ نشود و این جمله، پیام اصلی فیلم است.

هاشمی همچنین درباره فضای فانتزی اثر گفت: در بخش‌هایی که فیلم وارد جهان ذهنی کودکان می‌شود، حتی تأکید داشتم صدای انفجار و گلوله حذف شود تا دنیای خیال‌انگیز کودکان پررنگ‌تر دیده شود.

او در پایان از احتمال تبدیل «کوکی» به یک فیلم سینمایی خبر داد و گفت: ممکن است نسخه‌ای بلندتر از این اثر برای حضور در جشنواره کودک آماده شود؛ فیلمی که روایتگر ترس‌ها، امیدها و دنیای خیال کودکان امروز است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha